Sabtu, Julai 28

ADD MATH DIMANSUHKAN ?

#38

saturday , 28 / 07 / 2012
Photobucket  

apa perasaan korang bila baca tajok entri aku tu ? mesti perasaan terkejot berbaur simpati bila mendapat tahu subjek kesayangan korang di sekolah akan dimansuhkan . ye , aku simpati juga . ingat , hidop perlu diteruskan , ingat harapan keluarga . eh ? 
okey habis , maaf kan lah aku sebab menguji perasaan korang yang semakin sensitip dan manja semenjak bermulanya bulan ramadan ni . aku sengaja tarok tajok entri macam tu , nak memeriahkan entri aku katanya . cehh ~ 

    


dulu masa zaman muda-muda , zaman menjadi pelajar sekolah yang skema dan bertanggungjawab . ehem . subjek add math sangat lah membuat aku teruja untuk sentiasa tidur sewaktu kelas bermula . kepada pelajar yang tidak menyukai nombor dan pengiraan seperti aku , memang rasa terbeban sangat nak pikul tanggungjawab ni . hihi . 
terasa cemburu dan iri hati semakin meluap-luap bila melihat kawan-kawan cina dapat buat latihan add math dengan muka selambe dan belagaknye .  ye , suara hati berkata " I NEED TO LOVE THIS BOOK " ! yeah ! langkah pertama , hafal  formula add math 

   

tiba - tiba , muka aku berubah jadi macam ni  

     

dan aku teros tidooooo dengan lenanya


ye , hangat - hangat tahi ayam . haha . aku tahu agak ramai juga pelajar sekolah yang kurang menyukai sub add math ni . satu soalan , satu kertas jawapan . nampak tak betapa hebatnye soalan tu -.- tapi apa yang boleh aku bagi nasihat kat budak sekolah yang ambil sub ni dan terutamanya kepada yang bakal menghadapi peperiksaan sijil pelajaran malaysia yakni SPM . walaupun korang tak suka gila gila eh memang tak suka gila lah dekat sub ni , cuba pujok diri untuk suka . 

apa yang penting , ingat formula dan buat latihan . buat latihan hari-hari tanpa bosan , kawan aku yang cina tu bagi nasihat ( walaupun aku tak ikot nasihat tu -.- ) . dan jangan lah ikot perangai aku yang hangat - hangat tahi ayam tu . kalau aku boleh undurkan masa , semua benda aku nak betulkan balik taw . tapi tapi tapi ya sudahlah~   

usaha penting untuk kejayaan :))



*entri hari ini mungkin agak merepek*   

dah baca ? komen lah sekali  

klik sini boleh ? dah klik , bagitao okey ? mao hit balik :))  terima kasih

8 ulasan:

masyiFadz berkata...

sangat suka subjek addmath....hee...love kira2...smpai masuk u pum stil suka...heee...

fatso berkata...

@masyiFadzwah , best nye suke add math . hihi :)) otak kira kira ouh . anw , terima kasih kumen kawan

Nadia Elena berkata...

subjek paling takkkkk sukaaaa! huh! tapi nasib baik lulus. huahuahua.. =D

fatso berkata...

@Nadia Elenasama lah ! lulos ? untung k untung :))

Tanpa Nama berkata...

love youuu :D **ZARA BAUM**

fatso berkata...

@Tanpa Namalove you more zara :))

Nurulee berkata...

Love addmaths <3 Alhamdulillah setakat ni result tak drop. hikk. Omaigad, tu image cerita My Boss My Hero kan? Suka gilers =D hahaha.

http://thenurulee.blogspot.com/2012/07/three-things-in-one-e.html

fatso berkata...

@Nuruleewah , congrats ye . hee , untunglaa love add maths xD